Voks

Bonevoks og voksning af træ og gulve har været praktiseret som en næsten glemt gulvbehandling i de forløbne flere år. I gamle dage anvendte man tit bonevoks som behandling idet muligheder som lak og olie ikke fandtes på daværende tidspunkt. Den ny overflade gav et stort arbejde med den løbende pleje og pasning.

Hvad er gulvvoks og bonevoks?

Et voksbehandlet trægulv kan blive blank som et spejl. Bonevoks anvendes ikke kun på trægulve men også andre gulvtyper, såsom natursten, linoleum med mere.

Hvad menes med bonede plankegulve og parket?

Voksning er en overflade der forlanger meget arbejde. Den yndige og spejlblanke overflade fås ved boning med en high speed buffer, en polermaskine som opvarmer gulvvoksen med ekstrem høj hastighed. Ved jævnlig vedligeholdelse anvendes almindelig polering. High Speed gulvpolering bruges som interval vedligeholdelse.

Buffer poleringsmaskine og voksbehandling?

Buffer bearbejdning er en højhastigheds blanknings, der er temmelig effektiv og tidskrævende. De meget blanke gulve i supermarkeder er buffer poleret. Buffermaskinen opvarmer voksen, som derefter poleres blank. Denne metode giver en stabil, blank og rengøringsvenlig løsning.

Bonevoks og voksning

Voksbehandling og boning stiller store krav og er meget tidsrøvende. Denne overflade udføres ofte kun på steder med ansatte eller tjenestefolk med erfaring og viden indenfor denne manøvre, herunder på godser og slotte. Dette sjældne virkefelt er næsten skrinlagt og på kraftig tilbagegang.

Hvad er ludbehandling og ludvoks?

Ludning anvendes herudover ved gulvvoks samt voksning. Her påføres træet en ludvoks der giver en rengøringvenlig og næsten vedligeholdelsesfri løsning. Her er det ikke nødvendigt med en boning, men blot almindelig gulvvask med voksholdig sæbe. Ludvoks er ligeledes en gulvbehandling der sjældent benyttes, men er god til lyse og naturlige trægulve.

Alternativer til gulvvoks og voksning

Olie og lak er gode alternativer til voks og voksning. Her henholdsvis mættes træet med hærdende olie eller forsegles med lak. Begge disse gulvbehandlinger kan ligeledes blankes op og poleres.

Mail, ring eller skriv gerne for supplerende oplysninger om voksede plankegulve eller parketgulve.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *