Dørtrin

Dørtrin hedder også dørtærskler, tærskler, fodtrin, fodspark og bundkarm er et af de mest udsatte bygningsdele i vores bolig. De udsættes for slitage og spark i langt højere grad end parket eller plankegulvet. Afslibning af dørtrin tilbydes af os, dit billige og lokale gulvfirma med stor viden og erfaring. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Kan jeg få billig afslibning af dørtrin?

Forudsat du har plankegulve eller parket, kan ethvert gulvarbejde blive foretaget af os. Ikke for det så er vores spidskompetence afhøvling, afslibning og efterbehandling, hvor vores kompetencer og ekspertiser virkelig finder sin plads. På trods spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afhøvling af parket og plankegulve og store gulvrenoveringer. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, kan du forvente at få en god og billig løsning med sikkerhed.

løft din kæreste over dørtrinnet!

Det er kutyme at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter giftemålet. Her bydes bruden velkommen i boligen for familiens fremtid umiddelbart efter brylluppet.

Hvorfor et dørtrin?

Anbringelsen af dørtrin er altid den værst sandsynlige og giver utallige slid, stød og knubs. Det betyder, at materialet mange gange er af en hård træsort, der kan tåle den store belastning og ubeskyttethed. Den hårdeste træsort i Danmark er eg. Så dermed er en hel del dørtrin lavet i egetræ og eg. Normalt vil boligens dørtrin få den samme behandling som de tilstødende gulve har. Dette skaber en æstetisk overflade og giver et rigtig smukt slutresultet.

Dørtærskel og bundstykke?

Et dørtrin har en hel del betegnelser, der ofte benyttes tilfældigt. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lavstammet trin i en døråbning, der i længde og bredde svare til dørens underkant. Det har en støjdæmpende effekt og isolerer imod kulde og træk. Det giver en naturlig deling af rummet, som kan være nyttig ved pleje, vedligeholdelse og rengøring.

Hvorfor produceres dørtrin i hårde træsorter som eg?

Som nævnt tidligere, kommer dørtrin for en forrykt stor byrde. Dette gør dem sarte og kan nødvendiggøre jævnligere slibning end plankegulve og en stærk gulvbehandling. I en stor del arbejdsopgaver lakeres dørtrinnene selvom gulvet får en anden overfladebehandling som olie, sæbe, voks eller lud

Af hvilken årsag blive dørtrin runde?

Slid og brug og mange års belastning af fodstykke i blødt træ kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket er man vidne til navnlig ved bløde træsorter som lærk, gran og fyr der har været benyttet i mange generationer. Udhulede dørtrin kan som regel slibes plane, men vi overværer hyppigt sager hvor en gulvsanering og udskiftning er nødvendigt.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Dørtærskel, fodspark, bundstykker og fodtrin er alle en del af selve dørkarmen. I en del nye moderne boliger og hjem har gulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i eg og egetræ, anvendes den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Dermed fås et overordentlig hårdfør trin med ualmindelig god holdbarhed og kvalitet.

Ekspert i høvling af dørtrin

Vi er specialister i gulvslibning, behandling samt afslibning af dørtrin, tærskler, bordplader, trappetrinsamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *